top of page

Skjeggkre

Skjeggkre ble for første gang funnet i Norge i 2013 og antall bekjempelser de siste årene har nærmest eksplodert. Skjeggkre er et vingeløst insekt og er blant de eldste insektene på jorda.

Hva er forskjellen på skjeggkre og sølvkre?

Skjeggkre er ganske lik Sølvkre, men det er noen hoved trekk som skille der fra hverandre. Skjeggkre er noe større enn Sølvkre og har i tillegg lengre haletråder enn Sølvkre. Skjeggkre er også mye med hårete enn sølvkre.

Se under for en sammenligning av skjeggkre og sølvkre.

Skjeggkre og sølvkre

Ofte stilte spørsmål og svar om Skjeggkre:

Er skjeggkre farlig?

Nei, skjeggkre er ikke farlig og påfører minimale skader, men de er likevel regnet som skadedyr fordi de kan oppleves som ubehagelige og sjenerende i store mengder.

Kan skjeggkre leve ute?

Skjeggkre kan leve ute, men i Norge lever de kun inne.

Hvordan kan man vite om man har skjeggkre?

Dersom du har mistanke om skjeggkre eller sølvkre kan du legge ut lim feller som vil fange noen av de, det vil da indikere om du har skjeggkre eller sølvkre ut i fra hvordan de ser ut, hvor i huset de går i fellene osv.

 

Dersom du bor innenfor vårt service område, Rogaland, Vestland og omegn kan du kontakte oss for en gratis og uforpliktende befaring hvor vi kommer og legger ut fellene for deg gratis. Følg linken under: https://www.thylo.no/gratis-befaring

Dersom du har fått tilsend våre feller kan du følge denne linken for informasjon om hvordan du setter de opp og plasserer de: https://www.thylo.no/deteksjon-skjeggkre

Hvordan bli kvitt skjeggkre?

Lim feller vil kun virke som deteksjon for å finne ut om du har fått skjeggkre i hjemmet. For å fjerne skjeggkreen viser siste forskning at bekjempelse med bruk av forgiftet åte er den mest effektive behandlingsmetoden, men dette krever profesjonell utførelse av en sertifisert skadedyr bekjemper.

 

Dersom du bor innenfor vårt service område, Rogaland, Vestland og omegn kan du kontakte oss for en gratis og uforpliktende befaring hvor vi kommer og legger ut fellene for deg gratis og kommer med et prisforslag på bekjempelse. Følg linken under: https://www.thylo.no/gratis-befaring

Hva spiser skejggkre?

Skjeggkre spiser det meste som inneholder proteiner, fett og karbohydrater, dersom de ikke har tilgang på dette tyr de til papir.

Kan skjeggkre klatre og fly?

Skjeggkre kan verken fly eller hoppe, men de kan klatre. Dersom insekter klatrer eller faller fra høyder som tak er det mest sannsynlig skjeggkre. Sølvkre har ikke samme evnene til å klatre som skjeggkre.

Hvor lenge lever skjeggkre?

Skjeggkre vokser på 18 måneder til 3 år, avhengig av temperaturen den lever i. Når den er fult voksen kan den leve i årevis og vil legge rundt 50 egg i året.

Hvor gjemmer skjeggkre seg?

Skjeggkre kan leve i hele boligen da den trives i fuktige omgivelser, men klarer seg også fint i tørre omgivelser. Den trives i mørket og trenger ikke mye for å overleve, den oppholder seg da ofte i vegger og tak.

Hvordan bli kvitt skjeggkre i klær?

Dersom du mistenker at du har tatt med deg skjeggkre i koffert eller bagasje, vil det være lurt å pakke ut utendørs. Klærne kan du vaske eller ta i tørketrommel for å drepe dem, for å forsikre seg om at bagasjen er fritt for skjeggkre kan du varmebehandle den med en hårføner. Hold den tett inntil for å få høy nok temperatur til å ta knekken på de.

Hvordan oppdager man skjeggkre?

Man oppdager som oftest skjeggkre når man slår på lyset om morgen eller natten. De kan også ligge og gjemme seg under ting som ligger på gulvet og kan fort se de derom man løfter det opp. Lim feller er oftest brukt til å avklare og detektere om du har skjeggkre i hus.
 

Hva er skjeggkre, og hvorfor er de et problem i hjemmet?

Skjeggkre er små insekter som kan trives i fuktige og mørke områder i hjemmet. De kan være et problem fordi de kan formere seg raskt og bli vanskelige å bli kvitt.

 

Hva er de vanligste stedene å finne skjeggkre i hjemmet?

Skjeggkre kan være vanskelig å oppdage, men de trives i fuktige områder som kjellere, badeværelser, og rundt vaskemaskiner.

 

Hva spiser skjeggkre, og hvordan kan du forebygge at de kommer til maten din?

Skjeggkre spiser mat som inneholder proteiner, karbohydrater og fett. For å forebygge at de kommer til maten din, bør du sørge for å oppbevare mat på et sted som er vanskelig å nå for insekter og holde hjemmet rent og tørt.

 

Kan skjeggkre overføre sykdommer til mennesker?

Skjeggkre overfører ikke sykdommer til mennesker, men de kan fortsatt være ubehagelige og sjenerende i store mengder.

 

Hvor lang tid tar det å bli kvitt skjeggkre i hjemmet?

Tiden det tar å bli kvitt skjeggkre avhenger av alvorlighetsgraden av infestasjonen og hvilken metode som brukes for å bekjempe dem. En profesjonell skadedyrbekjemper kan gi deg en bedre ide om hvor lang tid det vil ta.

 

Kan man bruke naturlige metoder for å bli kvitt skjeggkre?

Det finnes noen naturlige metoder for å bli kvitt skjeggkre, som å holde hjemmet tørt og rent, og bruke essensielle oljer som peppermynte eller lavendel. Men for en mer effektiv løsning, anbefales det å bruke en profesjonell skadedyrbekjemper.

 

Hva er den beste tiden på året å bekjempe skjeggkre?

Det beste tidspunktet for å bekjempe skjeggkre er på vår- eller sommerstid når temperaturen er høyere og insektene er mer aktive.

 

Hva er de vanligste metodene for å bekjempe skjeggkre?

De vanligste metodene for å bekjempe skjeggkre er å bruke forgiftede åter eller å installere limfeller. En profesjonell skadedyrbekjemper kan gi deg råd om hvilken metode som passer best for ditt hjem.

 

Kan man unngå å få skjeggkre i hjemmet?

Det er vanskelig å helt unngå å få skjeggkre i hjemmet, men det finnes noen forebyggende tiltak som kan hjelpe, som å holde hjemmet rent og tørt, unngå opphopning av søppel, og tetting av sprekker i vegg, lister, tak osv.

 

Hvorfor er skjeggkre et problem for huseiere?

Skjeggkre kan formere seg raskt og spre seg til flere områder i hjemmet. De kan også ødelegge mat, klær og andre ting som inneholder proteiner, fett og karbohydrater. Dette kan være et ubehagelig og kostbart problem for huseiere.


 

Hvorfor er det viktig å bruke profesjonelle skadedyrbekjempere for å fjerne skjeggkre?

Profesjonelle skadedyrbekjempere har tilgang til effektive og trygge metoder for å fjerne skjeggkre, som forgiftet åte og termisk behandling. De kan også utføre en grundig inspeksjon for å identifisere og behandle alle gjemmesteder og potensielle matkilder.
 

 

Dersom du bor innenfor vårt service område, Rogaland, Vestland og omegn kan du kontakte oss for en gratis og uforpliktende befaring hvor vi kommer og legger ut fellene for deg gratis. Følg linken under: https://www.thylo.no/gratis-befaring

bottom of page