top of page

Ventilasjonsrens

Ventilasjonsrens er en essensiell tjeneste for ethvert hjem som har ventilasjonsanlegg. Med tiden kan ventilasjonssystemer samle støv og forurensninger som ikke bare reduserer systemets effektivitet, men også kan påvirke din helse. Vår ventilasjonsrens omfatter en grundig rengjøring av alle komponenter, fra avtrekksventiler til filtre, og sikrer at ditt hjemmemiljø opprettholder høy luftkvalitet.

Før

Å holde ventilasjonsanlegget rent er avgjørende for et sunt og behagelig hjemmemiljø. Støv og skitt i ventilasjonssystemet kan føre til redusert luftsirkulasjon, noe som resulterer i dårligere luftkvalitet. Dette påvirker ikke bare effektiviteten i hjemmet, men også ditt generelle velvære. Rene ventilasjonsanlegg bidrar til å redusere allergier, hodepine, tretthet og kan generelt forbedre helsen din. Husk at all luften du puster inn hjemme passerer gjennom ventilasjonssystemet, så det er viktig å holde det rent for å sikre et optimalt innemiljø.

Etter

Etter rensing av ditt ventilasjonssystem vil du merke en markant forbedring i hjemmets luftkvalitet. Vårt team har grundig renset avtrekksventiler, anvendt undertrykk for dyptliggende skitt, børstet rene avtrekkskanalene, og rengjort både ventiler og aggregat. Varmeveksleren og filtrene er også nøye renset, og systemets luftmengde er justert og balansert for optimal fordeling. Disse tiltakene sikrer et friskere hjem og bidrar til å redusere helseplager relatert til luftkvaliteten.

Bestilling

Hva inneholder rensen?

  • Rengjøring av ventiler

  • Ventilering med undertrykk

  • Børsterens i avtrekkskanaler

  • Dokumentasjon av arbeidet

  • Rengjøring av aggregat

  • Rengjøring av varmeveksler

  • Rengjøring av filtre

  • Balansering av luftmengde

  • Service på anlegget

Bestill ventilasjonsrens

enkon varmepumper
Isovator F-Gass
Novap forhandler

Ofter stilte spørsmål om ventilasjonsrens.

Hvor ofte bør jeg rense ventilasjonsanlegget?
Det anbefales at ventilasjonsanlegget i boligen renses hver 3. til 5. år. Frekvensen kan variere avhengig av flere faktorer, som for eksempel boligens beliggenhet, bruk og om det er husdyr i hjemmet. Det er også viktig å bytte filter minst en gang i året, eller oftere ved behov.

Hvilke tegn skal jeg se etter som indikerer at mitt ventilasjonsanlegg trenger rens?
Noen tegn på at ventilasjonsanlegget kan trenge rens inkluderer dårlig lukt, synlig støvansamling rundt ventilasjonsåpningene, allergisymptomer som forverres innendørs, og en merkbar reduksjon i luftsirkulasjonen.

 

Kan jeg rense ventilasjonsanlegget selv?

Selv om enkelte vedlikeholdsoppgaver som å bytte filter kan gjøres selv, krever en grundig rens av ventilasjonsanlegget spesialutstyr og fagkunnskap. Det anbefales å benytte en profesjonell tjeneste for å sikre at anlegget renses skikkelig og trygt.

Hva er fordelene med å ha et rent ventilasjonsanlegg?

Et rent ventilasjonsanlegg forbedrer luftkvaliteten i hjemmet, reduserer helseplager som allergier og hodepine, sparer energi ved å forbedre effektiviteten til systemet, og forlenger levetiden til anlegget.

Hvilken innvirkning har ventilasjonsrens på energiforbruket?

Rengjøring av ventilasjonsanlegget kan føre til bedre luftgjennomstrømning og effektivitet, som igjen kan redusere energiforbruket. Et system som er fritt for blokkeringer trenger mindre energi for å sirkulere luften og opprettholde en behagelig temperatur i hjemmet.

Hvordan utføres en ventilasjonsrens?
Ventilasjonsrens utføres ved å bruke spesialutstyr som undertrykksmaskiner, roterende børster og høyeffektiv partikkelfiltrering (HEPA) for å fjerne støv og forurensninger fra luftkanaler, ventiler og andre komponenter i ventilasjonssystemet. Prosessen innebærer også inspeksjon og rengjøring av ventilasjonsaggregatet, varmeveksleren og filtreringssystemet.

Hvordan kan jeg finne ut om jeg har ventilasjonsanlegg i min bolig?

Den enkleste metoden for å finne ut om du har et ventilasjonsanlegg, er å inspisere bad og toaletter for runde ventiler i taket eller på veggen. Dersom du finner dette, er det meget sannsynlig at boligen er utstyrt med et slikt system. I tillegg har alle boliger bygget etter 2010 et ventilasjonsanlegg, som følge av forskriftene i TEK10. For å identifisere anlegget ditt, se etter en stor metallboks med rør som leder inn i den, vanligvis plassert i kjelleren, boden eller på loftet. Dette er ventilasjonsaggregatet. For mer spesifikk informasjon om anlegget eller hjelp til å finne riktig filter, kan du åpne aggregatet, se etter en bruksanvisning, eller kontakte oss for assistanse.

 

Hvor utfører dere ventilasjonsrens? 
Vi utfører ventilasjonsrens i stort sett hele Rogaland. Blant annet Stavanger, Sandnes, Haugesund, Bryne, Klepp og områdene rundt.

bottom of page